Hvis du handler over 399 kr spanderer vi frakten!

Kopping


Hva er kopping?

Kopping, også kalt kopping massasje og vakumbehandling har som hovedmål å øke blodgjennomstrømningen i muskulaturen slik at kroppens eget helbredelsessystem aktiveres. Kopping benytter undertrykk til å bedre sirkulasjonen i huden og muskulaturen og i kroppens indre organer der blodforsyningen er dårlig, for eksempel etter en skade.

Det finnes flere former for kopping. Dypvevsmassasje med vakum er en av de nyere behandlingsformene som er en videreutvikling av kopping – kopping massasje.

Kopping har blitt brukt i mange hundre år. Man vet ikke akkurat hvor og når denne behandlingsmetoden startet, bare at den har blitt benyttet i lang tid. Kopping brukes aller mest innen det vi i dag kjenner som tradisjonell kinesisk medisin, der bruk av glass-, bambus- eller plastkopper er vanligst. Selve behandlingen går ut på at terapeuten lager undertrykk i en kopp som plasseres på pasienten. Undertrykket kan skapes på ulike måter. Tradisjonelt brukes flammekopping, men også vakumpumper er vanlig på mange klinikker. 

 

Hvorfor bruker man kopping?

Kopping kan øke blodsirkulasjon og løse opp spenninger. Ved muskelsmerter, stive muskler og skader vil denne behandlingen være spesielt gunstig. Utøvere med gamle skader som verker, eller muskler som ikke slapper av etter hard trening vil kunne dra nytte av kopping. Vanlige personer med stiv nakke, musarm, tennisalbue, skulder- eller ryggsmerter vil også kunne lindre smerte og ubehag ved kopping. Forskning viser at kopping har effekt ved blant annet nakkesmerter og korsryggsmerter. I tillegg til å redusere smerter virker kopping muskelavspennende og bedrer blodsirkulasjonen til muskulaturen som gjør at muskulatur restituerer raskere etter anstrengelser og større belastninger.

Hvilke problemer hjelpes?

Målet ved kopping og vakumbehandling er å «åpne» lukkede, kalde områder, og eventuelt dempe aktiviteten i stressede varme områder.

Behandlingen brukes blant annet ved:

  • Muskel- og leddsmerter
  • Nakkesleng
  • Hodepine, migrene
  • Dårlig blodsirkulasjon
  • Som støtteterapi ved annen form for behandling

 

Ofte stilte spørsmål

Hva er kopping?

Kopping er en kinesisk massasjeteknikk som løsner opp stramt bindevev i huden ved hjelp av vakuum. Det har en god effekt på væskeansamlinger / hevelser, reduserer muskelverk og øker blod- og lymfesirkulasjonen. Under en kopping behandling dannes et lett vakuum over huden ved hjelp av varme eller en pneumatisk (luft) pumpe.

Hvorfor kopping?

Kopping er jo en kinesisk massasjeform som skal øke blodsirkulasjonen og gi flyt av energi, redusere smerte og stivhet i muskulatur og i vonde triggerpunkter. Kopping drenerer også vannansamlinger og renser ut avfallsstoffer. Dette gjøres ved hjelp av kopper som settes på kroppen og danner et vakuum.

Hvordan utføres kopping?

Undertrykk skapes ved å brenne en tupfer med brennbar væske eller ved å trykke sammen koppe. Deretter festes koppene raskt på huden. Kopping kan utføres med lett, middels eller hardt trykk. Avhengig av pasientens ønske og tilstand vil vi bevege koppene under behandlingen eller de vi stå stille.